Mūsų svečiai


Švietimo ir mokslo ministerijos valstybės sekretorius Dainius Numgaudis:
Sveikinu atgimusius ir sutvirtėjusius „Gimnazistus“ – laidą, kurią su nostalgija prisimena jau seniai baigusieji mokyklas. Ji ir patarė, mokė, ir kartu ieškojo išeičių.
Žinoma, atgimusi laida yra kitokia, nes skirta dabartiniams gimnazistams: labiau skubantiems, kompiuterizuotiems, apsuptiems įvairiausių media priemonių. Tikiu, „Gimnazistai“ ir toliau sėkmingai konkuruos su didžiuliu jaunus žmones pasiekiančiu informacijos srautu, visada bus įdomūs, aktualūs, profesionaliai aptariantys jaunimui rūpimus klausimus ir pasiūlantys atsakymų variantus. Juk bendraamžiai bendraamžiams visada turi ką pasakyti. Ar bent paguosti, nuraminti, paskatinti.
Linkiu „Gimnazistų“ projektui išlikti tikru gimnazistų bičiuliu, visad suprantančiu ir palaikančiu. Projekto dalyviams – ne tik moksleiviams, bet ir jų mokytojams, tėvams – linkiu būti aktyviems, žiūrėti, dalyvauti, drąsiai reikšti savo nuomonę. Šis projektas – tai dar vienas būdas pažinti vieni kitus, kalbėtis ir susikalbėti.

Vilniaus Mikalojaus Daukšos vidurinė mokykla:
„Gimnazistų“ laida skirta šiuolaikiniam žmogui. Ji padeda jaunimui atsakyti į kasdien kylančius klausimus apie meilę ir neapykantą, pasiaukojimą ir išdavystę, toleranciją ir nepakantumą. Šioje laidoje analizuojamos aktualios temos leidžia paaugliams nesijausti vienišais, nes su panašiomis problemomis susiduria daugelis jų bendraamžių;
Mūsų mokyklos bendruomenė tapo šio projekto dalyviu, nes jaučia atsakomybę ugdydama jaunus žmonės, nuo kurių priklauso mūsų visų ateitis.


Lietuvos šaulių sąjungos vadas Juozas Širvinskas:
„Gimnazistai“ - geras projektas, skirtas vaikų vertybėms, nuostatoms atskleisti bei ugdyti.


Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija:
Mieli mokiniai, mokytojai ir studentai, mes, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos atstovai, džiaugiamės, kad jūs dalyvaujate projekte „Demokratinis vertybių skatinimas“ , t.y. TV laidų ciklo ir internetinio puslapio vaikams ir jaunimui „Gimnazistai“ programoje.
Manome, kad siūloma programa suteiks moksleiviams ir jaunimui žinių, patobulins įgūdžius ir padės suprasti, kaip visiems drauge ugdyti mūsų bendruomenių tautinę ir pilietinę savimonę.
Linkime sėkmės ir tikimės, kad TV laidų ciklas ir interneto puslapis vaikams ir jaunimui „Gimnazistai“ suteiks vertingos patirties.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba:
Mes puikiai žinome, kad jei darželis ir mokykla užaugins netolerantišką žmogų, tuomet jau ir mūsų tarnyba nelabai ką begalės pakeisti... Todėl džiaugiamės atgijusiais "Gimnazistais" – toleranciją ir lygybę skatinančiu, neigiamas emocijas ir stereotipus mažinančiu projektu. Tikime, kad "Gimnazistai" padės ugdyti atviresnę ir pakantesnę mūsų visuomenę.

Lietuvos vaikų ir paauglių psichiatrų draugija:
Dirbdami sveikatos priežiūros srityje su vaikais, paaugliais ir jų šeimomis matome,
kokią didelę įtaką vaikų emocinei sveikatai daro gera mokyklos aplinka, tinkamas požiūris, supratimas, palaikymas. Gyvename labai greitai besikeičiančioje visuomenėje, todėl ugdymo ir sveikatos įstaigoms sunku spėti su sparčiais pokyčiais. Norint tinkamai atsiliepti į vaikų ir jaunimo poreikius, rekalingas tarpžinybinis, tarpspecialybinis bendradarbiavimas. Gerinant vaikų ir paauglių psichikos sveikatą, daug prevencinių, ankstyvos intervencijos idėjų ir programų galima ir būtina diegti mokyklose. Laida „Gimnazistai“ – puiki galimybė greitai ir efektyviai parodyti aktualiausias mokyklos gyvenimo problemas, suprasti šiuolaikinių mokinių nuomonę ir poreikius, ieškoti tinkamo dialogo tarp mokytojų, mokinių, visuomenės. Todėl Lietuvos vaikų ir paauglių psichiatrų draugija mielai sutiko būti šios laidos partneriais. Manome, kad galime ir turime patarti ir prisidėti, kuriant jaukią aplinką ir geranorišką bendravimą mokyklose, ieškant konstruktyvių kylančių sunkumų sprendimo būdų, kad moksleivių nuotaika, elgesys, emocinė savijauta ir mokymasis būtų geri. Televizija – labai svarbi nuomonės formavimo priemonė. Linkime „Gimnazistų“ laidai sėkmės, entuziazmo, kūrybingumo ir neblėstančio noro atstovauti moksleivių poreikiams ir interesams.


... atgal

© 2009 Visos teisės saugomos VšĮ "Gimnazistai"
    

Laidos 2009 - 2011